Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα - Ζητούν σταθερή κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο

- Η Ε.Ε. υπόσχεται πιο ελαστικούς όρους και βοήθεια στην ανάπτυξη αλλά να τηρηθούν οι δεσμεύσεις
- Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε το Reuters για σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ
- Η Σύνοδος αυτή είναι η πρεμιέρα του Ολάντ σε μία αμετακίνητη Μέρκελ παρά τα όσα άκουσε στη G8
- Ευρωομόλογα: Αντίθετη η Μέρκελ στην κοινή γραμμή Ολάντ-Μόντι


 
Κρίσιμες είναι οι στιγμές για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όπου οι μάχες θα είναι πολλές και σκληρές με πολλά μέτωπα και την ελληνική πλευρά να ζητάει ουσιαστικά μία "ανάσα" έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εξελίξεις, προκειμένου η χώρα να μην δει την πόρτα της εξόδου.

Για την Ελλάδα, δεν θα ληφθεί καμία απόφαση και οι ευρωπαίοι ηγέτες στο σχέδιο απόφασης θα αναφέρουν πως εξακολουθεί να υπάρχει η δέσμευση για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνης.

Στο προσχέδιο της απόφασης της Συνόδου, αναφέρεται πως η Ευρώπη εκφράζει την επιθυμία της για σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας στην Ελλάδα, η οποία όμως θα ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να εφαρμόζει το πρόγραμμα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις, δηλαδή το μνημόνιο.

Με λίγες πιθανότητες να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα αλλάξουν την ευρωζώνη ή που θα επιφέρουν ηρεμία στις αγορές και το ευρώ που κατακρημνίζονται, σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής θα δοκιμαστεί ο γαλλογερμανικός άξονας τόσο στο επίπεδο για το πώς θα βοηθηθεί η Ελλάδα αλλά και το περιβόητο ευρωομόλογο.

Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος έδειξε ήδη τα δόντια της για τα ευρωομόλογα, λέγοντας πως δεν είναι μια λύση που συμβάλει στην προώθηση της ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή της στην πρόταση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Το Βερολίνο τάχθηκε επίσης υπέρ «μιας πιο στενής συνεργασίας όσον αφορά τα διάφορα σχέδια μεταρρύθμισης των κοινωνικών συστημάτων, των κανονισμών των αγορών εργασίας» στο πλαίσιο της ευρωζώνης και «μια μεγαλύτερη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» υπέρ της ανάκαμψης στην Ευρώπη, υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος.

 συνέχεια στο  newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.