Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Μέρκελ επιμένει κατά του ευρωομολόγου

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων, κατά την άφιξή της στην άτυπη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.


«Τα ευρωομόλογα δεν συμβάλουν στην προώθηση της ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Μέρκελ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι αντίθετα στις ευρωπαϊκές συνθήκες.
Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε για μία ακόμα φορά την αντίθεσή της στην πρόταση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.
Η Γερμανία αναμένεται από την πλευρά της να προτείνει «την εμβάθυνση της εσωτερικής αγοράς», διευκρίνισε.
«Θα προτείνω να βελτιώσουμε την κινητικότητα στην αγορά εργασίας γιατί σε κάποιες χώρες αναζητούν ειδικευμένους εργαζόμενους, ενώ σε άλλες η ανεργία είναι αυξημένη», επεσήμανε η καγκελάριος.
Το Βερολίνο τάχθηκε επίσης υπέρ «μιας πιο στενής συνεργασίας όσον αφορά τα διάφορα σχέδια μεταρρύθμισης των κοινωνικών συστημάτων, των κανονισμών των αγορών εργασίας» στο πλαίσιο της ευρωζώνης και «μια μεγαλύτερη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων» υπέρ της ανάκαμψης στην Ευρώπη, υπογράμμισε.
Όμως «τίποτε δεν θα αποφασιστεί σήμερα, θα υπάρξει απλώς μια ανταλλαγή απόψεων και στη συνέχεια μια απόφαση (θα ληφθεί) τον Ιούνιο» στη διάρκεια της επόμενης επίσημης συνόδου των ευρωπαίων ηγετών, κατέληξε η κ. Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.