Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Σύμφωνα με Τα Νέα το δίλημμα για έναν άνθρωπο που άρχισε τη ζωή του πολεμώντας τον ναζισμό στα 15 χρόνια, που αγωνίστηκε εναντίον της χούντας, είναι ουσιώδες.
Αν συμπεριλάβει στις επικείμενες διαβουλεύσεις τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, πρακτικά δίνει τον λόγο σε έναν παράγοντα που μπορεί να συμμετέχει στη νέα Βουλή έπειτα από ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές, αλλά δεν παύει να εκπροσωπεί, και το διατυμπανίζει, ό,τι πιο ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό.
Νομικοί κύκλοι και πολιτικοί παράγοντες σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για νομικό θέμα, αφού το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου 37 του Συντάγματος τον καλύπτουν απολύτως.
«Έχει πλήρη ευχέρεια κινήσεων, δεν υποχρεούται να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς όλους μαζί και ταυτοχρόνως» δηλώνει ο συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης.
Δεν οφείλει δηλαδή να οργανώσει σύσκεψη, στην οποία ενδεχομένως ένας ή περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί θα αρνηθούν να καθήσουν με τον Μιχαλολιάκο. Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση, διά των εκπροσώπων της, και πρωτίστως του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, έχει διαμηνύσει ότι δεν νοείται συμμετοχή κόμματος όπως η Χρυσή Αυγή που αντιστρατεύεται τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, σε κυβέρνηση χώρας - μέλους.
Πάντως, ο προβληματισμός στο Προεδρικό Μέγαρο είναι μήπως ο αποκλεισμός του Μιχαλολιάκου λειτουργήσει σαν νερό στον μύλο της Ακροδεξιάς και δώσει πάτημα για να συσπειρώσει τη Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με Τα Νέα, λέγεται ότι ο Κάρολος Παπούλιας απέφυγε αυτές τις ημέρες να διαμηνύσει τους προβληματισμούς του στους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί μόνος και κρίνει ότι εκ της θέσεώς του οφείλει να δώσει μια λύση που θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα και το γράμμα των αξιών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.