Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απ. Παπατόλιας για την πλημμύρα στα Κανάλια


Απόστολος Παπατόλιας
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)


ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ


Με αναλυτική μακροσκελή ανακοίνωση στις 27-1-2012 είχα προειδοποιήσει για τους επικείμενους κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας. Δυστυχώς, οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν πλήρως τις επισημάνσεις μου, αλλά και τις ολιγωρίες των αρμοδίων.
Οι με καθυστέρηση ανησυχούντες και παρεμβαίνοντες, οφείλουν όχι απλά να ζητούν τώρα την παρέμβαση της Πολιτείας, αλλά να απαιτήσουν, όπως και εμείς πράξαμε,  και την αναζήτηση ευθυνών. Διαφορετικά θα πρόκειται και πάλι για προδήλως όψιμο ενδιαφέρον προς άγραν εντυπώσεων και μόνο.

Και επειδή τα γραπτά μένουν, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονταν χαρακτηριστικά: «Εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργούν τα δύο αντλιοστάσια της Πέτρας και των Καναλίων. Θυμίζουμε ότι με το αντλιοστάσιο των Καναλίων θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η γύρω περιοχή, μεταφέροντας τα νερά στη λίμνη, ενώ με το οπλοστάσιο της Πέτρας διοχετεύονται στην Κάρλα όλα τα πλημμυρικά νερά των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Εάν δε πλημμυρίσει ο Κερασιώτης, τότε κινδυνεύει με ολοσχερή καταστροφή το αντλιοστάσιο των Καναλίων, δηλαδή μια δημόσια επένδυση ύψους 2 εκ. ευρώ!!!».

Δυστυχώς το κακό έγινε και έξω από τον Ταμιευτήρα έχει δημιουργηθεί Λίμνη, η οποία προκαλεί ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ, αν συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τότε θα κινδυνεύσουν με βεβαιότητα χωριά ολόκληρα.
Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση της Πολιτείας  για την προστασία πολιτών και περιουσιών, αλλά και η παροχή εξηγήσεων για τους λόγους που οι αρμόδιοι φορείς δεν προνόησαν για την εξέλιξη αυτή όταν θα έπρεπε να το πράξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.