Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Έγκλει- στος φυλακών ο «εγκέφαλος» κυκλώματος διακίνησης κάνναβης

Κατασχέθηκαν πάνω από 50 κιλά κάνναβης, που οι συλληφθέντες μετέφεραν με φορτηγό

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κύκλωμα, που διακινούσε κι εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 33 ετών, μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 38χρονου ημεδαπού, έγκλειστου Καταστήματος Κράτησης της χώρας, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αποτελεί τον “εγκέφαλο” του κυκλώματος.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών για κύκλωμα που εξάγει μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, τέθηκε υπό επιτήρηση φορτηγό αυτοκίνητο βουλγαρικής εταιρείας, το οποίο την 14-12-2012 αναχώρησε από τη Λάρισα. Το φορτηγό ακινητοποιήθηκε προχθές (15-12-2012) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου Αχαΐας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και Πατρών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ανάμεσα στο βασικό φορτίο και κατασχέθηκαν οκτώ (8) χάρτινα κιβώτια με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (50) κιλών και (700) γραμμαρίων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προόριζαν να μεταφέρουν με το φορτηγό την κάνναβη, μέσω του λιμένα Πατρών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (1.060) ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο,  ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό πιθανόν άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

www.thessalos.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.