Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

« Μην γυρίσεις ποτέ την πλάτη σου στον Άνταμ!»

Η μητέρα προειδοποιούσε τον baby sitter

Το σπίτι του δολοφόνου του Κονέκτικατ, του 20χρονου Άνταμ Λανζα ο οποίος σκότωσε την Παρασκευή 26 ανθρώπους, ανάμεσα τους και 20 μικρά παιδιά είναι αποκλεισμένο από την αστυνομία που ερευνά εξονυχιστικά κάθε γωνιά του προκειμένου να βρει ένα στοιχείο, κάτι που θα τους βοηθήσει να καταλάβουν τι οδήγησε το νεαρό Αμερικανό σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν μέσα από τον σχεδόν κατεστραμμένο υπολογιστή του δράστη e-mail που έστειλε και ιστοσελίδες τις οποίες ίσως επισκέφτηκε, που ίσως ρίξουν «φως» στην υπόθεση.

Στο πολυτελές σπίτι αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων έμενε ο Άνταμ μαζί με την μητέρα του Νάνσι την οποία και δολοφόνησε προτού σπείρει τον τρόμο σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι έξω από την πόρτα τους δείχνει ότι η 52χρονη γυναίκα προετοιμαζόταν για τις γιορτές τον Χριστουγέννων, μη μπορώντας να φανταστεί την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Πάντως, όσοι γνώριζαν την οικογένεια αναφέρουν ότι η μητέρα του Λάνζα, ίσως έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον «νευρικό κλονισμό» του παιδιού της, ενώ περιγράφεται, ως άτομο «εθισμένο» στα όπλα, τη σκοποβολή και την τελειότητα.

Σύμφωνα με τον CNN, η Νάνσι χώρισε από τον σύζυγό της Πίτερ το 2009 για «αγεφύρωτες διαφορές» και μάλιστα εκείνος της κατέβαλε φέτος διατροφή ύψους 289.800 δολαρίων για να πληρώσει τα έξοδα για τα δίδακτρα των παιδιών.
Ενδιαφέρον έχουν και οι αποκαλύψεις του μπέιμπι σίτερ του Λάνζα, του άντρα ο οποίος τον πρόσεχε όταν ο μακελάρης ήταν εννέα ετών.

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο Ryan Kraft είπε ότι η Νάνσι Λάνζα τον είχε προειδοποιήσει να μην αφήνει ποτέ από τα μάτια του τον γιο της, να μην του στρέψει ποτέ την πλάτη, ούτε καν στην τουαλέτα.

Ο ίδιος τον περιέγραψε ως ένα ήσυχο, εσωστρεφές και ιδιαίτερα έξυπνο παιδί, ωστόσο, όπως είπε, «μερικές φορές ήταν σαν να ζούσε σε ένα δικό του κόσμο».

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο 20χρονος έπασχε από μια σπάνια ασθένεια εξαιτίας της οποίας δεν μπορούσε να νιώσει σωματικά πόνο.

Μάλιστα, ο αδελφός του Άνταμ Λάνζα, ο Ράιν, δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο αδελφός του είχε κάποιου είδους διαταραχή της προσωπικότητας, ενώ ένας φίλος της οικογένειας ανέφερε ότι βρισκόταν υπό φαρμακευτική αγωγή για πολλά χρόνια

Πάντως, εντύπωση προκαλεί πώς μία γυναίκα που προειδοποιούσε με τον τρόπο αυτό για το παιδί της, διατηρούσε μεγάλη συλλογή όπλων στο σπίτι της…

www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.