Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τροφές που αποφεύγουμε, αλλά κάνουν καλό στην υγεία μας!

Αρκετές τροφές θεωρούνται παρεξηγημένες στα πλαίσια μίας διατροφής. Παρ’ όλα αυτά ένα μεγάλο μέρος από αυτές κρύβει ωφέλιμα συστατικά και με τη σωστή κατανάλωση θα μπορούσαν να αποκτήσουν μία θέση στο μενού σας.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Αυγά: Η υπερκατανάλωση των αυγών πρέπει να αποφεύγεται, γι’ αυτό και υπάρχει το ενδεικτικό όριο των 8 αυγών την εβδομάδα. Η υψηλή χοληστερίνη που έχει ο κρόκος είναι η αιτία της αποφυγής, όμως τόσο ο κρόκος όσο και το ασπράδι περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες που είναι απαραίτητες κυρίως για την ανάπτυξη των παιδιών.


Βοδινό κρέας: Μπορεί να περιέχει υψηλές ποσότητες χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών, όμως διαθέτει σίδηρο και πρωτεΐνες. Βέβαια θα πρέπει να διαλέξετε άπαχα κομμάτια και να μην καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες.

Ζυμαρικά: Τα ζυμαρικά είναι από τις πιο παρεξηγημένες τροφές, καθώς αποφεύγονται κυρίως στις δίαιτες, όμως τη ζημιά στη πραγματικότητα την κάνουν οι σάλτσες με τις οποίες έρχονται μαζί. Γι’ αυτό μπορείτε να τα συνδυάσετε με λαχανικά, ντομάτα ψιλοκομμένη, ή τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Ποπ κορν: Περιέχουν φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και αποτελούν ένα ιδανικό σνακ, με το οποίο μπορείτε να αποφύγετε άλλες λιχουδιές που μπορεί να σας κοστίσουν.

Ξηροί καρποί: Διαθέτουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και μπορούν να σας κόψουν την όρεξη ακόμα και αν καταναλωθούν σε μικρές ποσότητες.

Σοκολάτα: Οι θετικές επιδράσεις της σοκολάτας στον οργανισμό είναι πλέον γνωστές, ειδικά της μαύρης σοκολάτας, το πρόβλημα είναι η υπερκατανάλωση. Αν μπορείτε να ελέγξετε τον οργανισμό σας και να μην καταναλώνετε πάνω από 30 γραμμάρια την ημέρα τότε μπορείτε να τη προσθέσετε στη καθημερινή σας διατροφή.

Πηγή: i-live

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.