Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

'Εφυγε' η Βασίλισσα της Ντίσκο

Όπως μετέδωσε πρώτο το ειδησεογραφικό site ΤΜΖ, έφυγε από τη ζωή η Ντόνα Σάμερ, ένας θρύλος της ντίσκο μουσικής μετά από μάχη με τον καρκίνο στα 63 της χρόνια. Η τραγουδίστρια ήθελε να είναι διακριτική με το θέμα της υγείας της ενώ βρισκόταν στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός άλμπουμ στη Φλόριντα.

Έχοντας πέντε Γκράμι στο ενεργητικό της και διαθέτοντας μία από τις πιο εκφραστικές φωνές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, είχε ερμηνεύσει πολλές επιτυχίες όπως τα τραγούδια «I Feel Love», «Love To Love You Baby», «Last Dance», «Hot Stuff», «Love’s Unkind» κ.ά.
Σε όλα τα χρόνια της καριέρας της δημιούργησε ένα ευρύ κοινό που την ακολουθούσε, αλλά και πολλούς επώνυμους θαυμαστές, από τη Μαντόνα και τον Ντέιβιντ Μπάουι μέχρι τον Μπρους Σπρίνγκστιν.

Γεννημένη στη Βοστόνη η Ντόνα Σάμερ άρχισε να τραγουδά γκόσπελ στη χορωδία της εκκλησίας της. Το πρώτο σόλο άλμπουμ της κυκλοφόρησε το 1971, αλλά ανέβηκε στην κορυφή το 1975 με το θρυλικό «Love to Love You Baby». Παραγωγός της ήταν ο ιταλός Τζόρτζιο Μορόντερ, που θεωρείται ένα από τα ιερά τέρατα της ντίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.