Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζουν ΣΕΒΕ, ΕΣΘ και ΣΒΑΠ


ΤΗΝ αναγκαιότητα για κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία ρεαλιστικού εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Ο ΣΕΒΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα επικίνδυνο φαύλο ψευτοδίλημμα «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο». Το πραγματικό δίλημμα είναι «ευρωπαϊκός ή βαλκανικός προσανατολισμός». Δεν θα πρέπει να αναλωθούμε σε μία στείρα αντιπαράθεση κομμάτων, αλλά να δημιουργήσουμε εμείς για εμάς ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Υπογραμμίζει, δε, πως «εφόσον ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αποκτήσει μια δυναμική που θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, θα αποτελέσει ένα διαπραγματευτικό όπλο, το οποίο θα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Ελλάδα, με μια νέα διαπραγμάτευση (ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ) θα μπορέσει να βγει από την κρίση. Είναι αναγκαίο όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της πατρίδας μας, να τοποθετηθούν σε ρεαλιστική βάση πάνω σε αυτά τα πραγματικά προβλήματα».

Ο ΕΣΘ

Η χώρα έχει ανάγκη κυβέρνησης που θα διασφαλίζει ένα μίνιμουμ σταθερότητας τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), καλώντας το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Απαιτείται, σύμφωνα με τον ΕΣΘ, «κυβέρνηση που θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα την κατάσταση και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, στην πάταξη της διαφθοράς, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην αύξηση των επενδύσεων και των αναπτυξιακών μέτρων, στην αύξηση της απασχόλησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Σε αντίθετη περίπτωση, φοβόμαστε ότι θα την πληρώσουμε όλοι μας».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος, «το εθνικό μας συμφέρον επιβάλλει οι πολιτικές δυνάμεις που μπήκαν στη Βουλή να “παιδευτούν”, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να αγωνιστούν από κοινού για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου, παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους θέσεις και διαφωνίες έχουν».

Ο ΣΒΑΠ

Την αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για τις πολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να συντριβούν κάτω από την πίεση μιας πολιτικής κρίσης. «Ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας», πρόσθεσε ο κ. Μαθιός, «άντεξε μέχρι σήμερα τις μεγάλες πιέσεις από τον εκτροχιασμό κράτους και δημόσιων οικονομικών, αλλά εάν δεν υπάρξει σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, ώστε να αναπνεύσουμε αέρα αναθέρμανσης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις θα βρεθούν σε τρομερό αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες. Ευχόμαστε να υπάρξει λύση πολιτικής συνεννόησης, που να επιτρέπει ισχυρή παρουσία της χώρας στις παραπέρα διαπραγματεύσεις για τη ρύθμιση των πολύμορφων οικονομικών της υποχρεώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.