Οι Ινδονησιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανασύρθηκαν 12 πτώματα επιβατών ενός νέου ρωσικού αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη πριν από λίγες ημέρες σε μια ορεινή περιοχή της χώρας.
Ωστόσο οι πτήσεις εναέριων μέσων στο πλαίσιο των επιχειρήσεων έρευνας διακόπηκαν λόγω της πυκνής ομίχλης στην περιοχή.
Το νέου τύπου επιβατικό αεροπλάνο μεσαίων αποστάσεων Superjet 100 της ρωσικής κατασκευάστριας αεροσκαφών Sukhoi --το οποίο η Μόσχα ήλπιζε ότι θα έδινε ώθηση στην αεροπορική βιομηχανία της χώρας-- συνετρίβη σε ένα όρος κοντά στην Τζακάρτα ενώ πραγματοποιούσε πτήση επίδειξης για δυνητικούς αγοραστές.
Ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν τα συντρίμμια την Πέμπτη. Οι αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχουν επιζώντες. "Η ομάδα διάσωσης βρήκε 12 θύματα. . . ήταν όλοι νεκροί", είπε ο Νταργιάτμο, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.
Οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων θα επαναληφθούν αύριο, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ρώσοι ειδικοί έφθασαν στην Ινδονησία σήμερα για να λάβουν μέρος στις έρευνες ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής του καινούργιου αυτού αεροσκάφους.
Στην ομάδα των ρώσων ειδικών συμμετέχουν στελέχη του υπουργείου Βιομηχανίας κι Εμπορίου, της επιτροπής πολιτικής αεροπορίας και της Σουχόι, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία.
Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Γκάγκα Πρακόσο ανέφερε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε πλαγιά του Όρους Σάλακ, ενός ανενεργού ηφαιστείου, με ταχύτητα που κατά τις εκτιμήσεις έφτανε τα 450 χιλιόμετρα την ώρα.
Η ρωσική πρεσβεία ανέφερε ότι στο Σούπερτζετ 100 επέβαιναν 45 άνθρωποι, περιλαμβανομένων οκτώ Ρώσων, ενός Γάλλου, ενός Αμερικανού και δύο Ιταλών υπηκόων. Οι υπόλοιποι 33 επιβαίνοντες ήταν Ινδονήσιοι, κυρίως εκπρόσωποι αεροπορικών εταιριών της χώρας και εταιριών της αεροπορικής βιομηχανίας και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές. Στο αεροπλάνο ήταν επίσης και δημοσιογράφοι και εικονολήπτες. Την Τετάρτη, οι ινδονησιακές αρχές είχαν αναφέρει ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 47 άνθρωποι.
Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ περίπου 20 λεπτά αφότου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα στην Τζακάρτα.
Αξιωματούχοι είπαν ότι οι πιλότοι ζήτησαν άδεια να κατέβουν από τα 3.000 μέτρα στα 1.800 πριν από τη συντριβή του. Το Όρος Σάλακ έχει ύψος 2.200 μέτρα.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από ινδονησιακά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν συντρίμμια διεσπαρμένα σε μεγάλη έκταση. Το κακοτράχαλο σημείο και ο άσχημος καιρός δυσχέραναν τις προσπάθειες των αρχών να φθάσουν στο σημείο και να ανασύρουν τις σορούς των θυμάτων, είπε ο Πρακόσο.
Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπάμπανγκ Γιουντογιόνο δήλωσε σήμερα πως συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αργά χθες. "Εκφράσαμε τη λύπη μας και συμφωνήσαμε να εργαστούμε από κοινού για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη", είπε ο Γιουντογιόνο μιλώντας σε συγγενείς των θυμάτων στο αεροδρόμιο της ινδονησιακής πρωτεύουσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.