Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ανάληψη ευθύνης για την βόμβα στο Μετρό από το «Αντάρτικο Πόλεων»

Με τηλεφωνήματα προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι, άγνωστος ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στο Μετρό του Αιγάλεω, εκ μέρους της οργάνωσης «Αντάρτικο Πόλεων». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια, ενώ οι έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πακέτο - βόμβα που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω από μηχανοδηγό ο οποίος ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αιγάλεω - Αεροδρόμιο ήταν ενεργοποιημένο αλλά δεν εξερράγη εξαιτίας λάθους στη συνδεσμολογία.

Οι αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια κάνουν λόγο για σκοπούμενο τυφλό χτύπημα στο μετρό ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο μηχανισμός αποτελείτο από ένα μπιτόνι με 4 λίτρα βενζίνης, μπαταρίες, καλώδια, έναν διακόπτη και μια αντίσταση που κατέληγε στο εύφλεκτο υλικό.

Σωτήρια κακοτεχνία
Ως προς την σωτήρια κακοτεχνία που απέτρεψε τον εμπρησμό, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτή οφείλεται σε πρόσμειξη της βενζίνης. Και αυτό γιατί όπως λένε, οι δράστες ήθελαν τόσο πολύ να προκαλέσουν φωτιά που έβαλαν ένα υλικό μέσα στο δοχείο με την βενζίνη το οποίο δεν επέτρεψε τελικά την ενεργοποίηση της βόμβας.

Η αστυνομία ζητεί τη βοήθεια των πολιτών μέσω επικοινωνίας στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964.
Όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας βρίσκεται στην αντιτρομοκρατική, εξετάζεται καρέ καρέ και επικρατεί αισιοδοξία, αφού εκτός των άλλων στην χάρτινη σακούλα υπάρχουν και τα απποτυπώματα του δράστη ο οποίος θεώρησε προφανώς ότι με την έκρηξη και με δεδομένο το χάρτινο υλικό της σακούλας θα χαθούν τα ίχνη του.

Ήθελαν αιματοχυσία
Ο συρμός του μετρό στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου εκτελούσε το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς το Αιγάλεω, όπου ήταν και ο τερματικός σταθμός. Όταν στις 17.17 ο συρμός έφθασε στον τελικό του προορισμό, οι επιβάτες κατέβηκαν και ο μηχανοδηγός είχε στην διάθεσή του πέντε λεπτά μέχρι να ξεκινήσει και πάλι την αντίστροφη διαδρομή.

Πέρασε από όλα τα βαγόνια και στο τελευταίο, περίπου στη μέση και πάνω στο κάθισμα εντόπισε μια σακούλα. Την άνοιξε και μέσα υπήρχε ένα τάπερ στο οποίο ο βομβιστής είχε τοποθετήσει τον εμπρηστικό μηχανισμό. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία.

Πυροτεχνουργοί απέκλεισαν τον σταθμό και ζήτησαν από τον μηχανοδηγό που μέχρι στιγμής είναι ο μοναδικός μάρτυρας να τους πει ξανά πώς εντόπισε την βόμβα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γνώμες, παράπονα, ιδέες, και ότι θέλετε να πείτε, πείτε το εδώ.
Opinions, complaints, ideas, and that you want to say, you say here.